Šolta

ŠoltaNa Šolti se smjestilo ukupno osam mjesta: uz more, od istoka prema zapadu, smještene su Stomorska, Nečujam, Rogač (sa trajektna luka za čitav otok) i Maslinica, te u unutrašnjosti otoka, a opet ne više od kilometra dva do mora, smješteni su Gornje Selo, Grohote (administrativno središte), Srednje Selo i Donje Selo.

Čitav otok dug je 19 kilometara te 4,5 kilometara širok, sa ukupnom površinom od 57 km2.

Južna strana otoka skriva mnoštvo uvala do kojih se ne može doći automobilom te nekoliko vrhunskih restorana koji su već postali nezaobilazni na rutama nautičara, kao i marina u Maslinici, te u mjestima Stomorska i Rogač koje nude siguran vez i kvalitetne uvjete za prihvat brodova . U srpnju se održava  jedinstveni događaj u svijetu – potezanje  jednog otočića, Mrduje, u sklopu manifestacije ”Potezanje Mrduje” koja traje dva dana i oživljava staru legendu o svađi Šoltana i Bračana o tome čija je zapravo Mrduja, smještena baš između njih.

Maslenica, malo mjesto s zalaskom sunca koje oduzima dah. Smještena je na zapadu otoka Šolta. Arhipelag od sedam malih otoka (Polebrnjak, Saskinja, Stipanska, Kamik, Balkun, Šarac and Grmej) samo je jedan od razloga zašto je Maslinica jedna od ljepših mjesta na jadranskoj obali. Ime Maslinica dolazi od riječi maslina. 

Tags: najam broda, taxi boat, izlet, rent a boat, Šolta

Destinacije

Mogućnost organiziranja ruta i izleta prema dogovoru i vašim željama.